Dienst

Stress- en burnoutcoaching

Fitte en vitale medewerkers zijn van cruciaal belang voor goede bedrijfsresultaten en
een fijne werksfeer. Medewerkers die balans ervaren brengen energie, kennis en
enthousiasme mee naar de werkvloer. Soms is die balans ver te zoeken. Medewerkers ervaren klachten, teams functioneren niet naar behoren, resultaten worden niet behaald. Onvrede, fysieke klachten, stress of futloosheid zijn hiervan enkele voorbeelden.

Vroegtijdig signaleren voorkomt langdurige uitval. Zet stress en burn- outcoaching in voor preventie, herstel en begeleiding bij werkgerelateerde stress om zo het welzijn en werkplezier van werknemers te verbeteren.

Neem contact op

Ga naar >>

Preventief

Voorkomen is beter dan genezen. Met preventieve coaching investeer je in de mentale weerbaarheid van jouw medewerkers. De vroegtijdige signalering en het aanleren van stressmanagementtechnieken zorgt voor een verlaagd risico op uitval en verhoogt de vitaliteit en tevredenheid bij jouw team.

Ga naar >>

Curatief

Is een medewerker uitgevallen met stressgerelateerde klachten? Bij curatieve coaching bied ik een hersteltraject op maat. Op een persoonlijke manier werk ik samen met jouw medewerker aan herstel en re-integratie met als doel weer met zelfvertrouwen en kracht terugkeren in het werkproces.

Over mij

Anouk Bisschops

Na heel wat jaren werkzaam te zijn geweest als HR-professional in verschillende profit- en non-profit organisaties, wilde ik graag mijn droom werkelijkheid laten worden: een eigen bedrijf gericht op coaching en ondersteuning van medewerkers. In 2020 ben ik hiermee gestart en het voelt geweldig! Zolang je doet waar je blij en gelukkig van wordt, heeft dit een positief effect op je gezondheid, vitaliteit en veerkracht. Graag help ik ook jou om dit gevoel te realiseren!

Mijn belangrijkste eigenschappen als coach

Van mijn coachees krijg ik terug dat ze mij waarderen om mijn betrokkenheid, heldere communicatie en respectvolle empathische stijl van coaching. Vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid luister ik aandachtig en stel ik (kritische) vragen. Eigen regie vind ik erg belangrijk, ik laat mijn cliënten dan ook vooral hun eigen oplossingen vinden.

Lees verder

Methodieken

Werkwijze

Mijn focus ligt altijd op het vlak van talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en positieve gezondheid. De persoon staat hierbij centraal. In gesprekken met mensen ga ik op zoek naar beweegredenen. Waarom doet men de dingen die ze doen? Gebeurt dit vanuit passie en geluk, of kost dit veel energie? En wat betekent dit voor de toekomst? Samen gaan we op zoek naar een persoonlijke en praktische oplossing die het beste bij iemand naar boven haalt.

CSR-methode

Voor de coaching bij stress en burn-out maak ik gebruik van de CSR-methode. Deze wetenschappelijk bewezen methode is een psychobiologische aanpak voor stressklachten en burn-out met focus op het gebied van lichaam, psyche en gedrag.

Als gecertificeerd CSR-coach®, verbonden aan het CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht, houd ik mijn kennis en vaardigheden scherp. Mijn coachkwaliteit wordt gewaarborgd door supervisie, evaluatie en bijscholing. Dit betekent dat je verzekerd bent van kwalitatieve coaching die echt helpt.

‘Uit je hoofd, in je lijf’

Ook ben ik aangesloten bij het platform ‘Uit je Hoofd, In je Lijf’ en maak ik gebruik van de ‘Aanpak van Stress’ methodiek. Deze methode biedt een praktische manier om anders met gedachten en gevoelens om te gaan. Dit bestaat uit een combinatie van persoonlijke coachgesprekken en oefenen in een online leeromgeving.

Kosten

Wat zijn de kosten?

Afhankelijk van de vraag wordt de duur van de begeleiding en het aantal gesprekken afgesproken. Omdat ieder traject maatwerk is, zal ik voor de start van een traject een offerte opmaken.

Plan een afspraak

Neem contact op

Wil jij graag aan jezelf werken, signaleer je knelpunten bij een medewerker óf zijn er
binnenkort veranderingen op komst die van invloed kunnen zijn op (de balans van)
jouw werknemers? Vul het contactformulier in en dan zal ik zo snel mogelijk contact
opnemen.