Dienst

Preventieve stress- en
burn-outcoaching

Het preventief inzetten van stress- en burn-outcoaching biedt aanzienlijke voordelen door vroegtijdig potentiële problemen van ongezonde stress aan te pakken. Met stress preventie verminder je effectief het ziekteverzuim en daarmee ook de kosten.

Neem contact op

Signalering en aanpak

Wanneer inzetten?

Subtiele signalen van een medewerker die stress ervaart kunnen op de werkvloer duidelijke waarschuwingen zijn die jij als werkgever serieus moet nemen. Een hoger ziekteverzuim, een afname in productiviteit, of een verschuiving in de teamdynamiek – zoals snel geïrriteerde reacties of een gebrek aan samenwerking – mogen niet onopgemerkt blijven.

Ook werknemers die voortdurend uitgeput zijn of over vermoeidheid klagen, kunnen op een naderende burn-out wijzen. Zie je deze signalen terug in jouw team, dan kan preventieve stress- en burn-outcoaching een verstandige stap zijn.

Met dergelijke coaching leren je werknemers vroegtijdig de eigen stresssignalen en triggers te herkennen en daar proactief mee om te gaan. Dit heeft niet alleen een gezonde uitwerking op de individuele werknemer, maar het bevordert ook een cultuur van openheid en onderlinge steun binnen het hele bedrijf. Het resultaat is een sterke, veerkrachtige werkomgeving waar iedereen bijdraagt aan een gezonde bedrijfsdynamiek.

Wees problemen voor

Als je merkt dat de druk toeneemt of als je je zorgen maakt over het welzijn van je medewerkers, wacht dan niet tot het te laat is. Een proactieve benadering met stress- en burn-outcoaching kan problemen voor zijn en laat zien dat je echt om je werknemers geeft. Laten we samen werken aan een oplossing die het welzijn van jouw team garandeert.

Neem contact op

In het kort

voordelen van
stress- en burn-outcoaching

Verbeterd welzijn

Door stressbeheersing en het bevorderen van een gezondere werk-privébalans.

Persoonlijke ontwikkeling

Tools en inzichten om zelfbewuster te worden, grenzen beter te stellen en persoonlijke efficiëntie te verhogen.

Cognitieve vooruitgang

Een verbeterde concentratie, helderheid van denken en probleemoplossend vermogen.

Emotionele versterking

Veerkrachtigheid opbouwen door zelfinzicht en effectieve technieken voor emotionele regulatie.

Praktische vaardigheden

Waaronder tijdmanagement, assertiviteit, ontspanningstechnieken en het stellen van grenzen.

Verhoogd zelfvertrouwen

Door middel van versterkte zelfkennis, succesvolle copingstrategieën en het stimuleren van autonomie.

Neem contact op

Over mij

Anouk Bisschops

Na heel wat jaren werkzaam te zijn geweest als HR-professional in verschillende profit- en non-profit organisaties, wilde ik graag mijn droom werkelijkheid laten worden: een eigen bedrijf gericht op coaching en ondersteuning van medewerkers. In 2020 ben ik hiermee gestart en het voelt geweldig! Zolang je doet waar je blij en gelukkig van wordt, heeft dit een positief effect op je gezondheid, vitaliteit en veerkracht. Graag help ik ook jou om dit gevoel te realiseren!

Mijn belangrijkste eigenschappen als coach

Van mijn coachees krijg ik terug dat ze mij waarderen om mijn betrokkenheid, heldere communicatie en respectvolle empathische stijl van coaching. Vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid luister ik aandachtig en stel ik (kritische) vragen. Eigen regie vind ik erg belangrijk, ik laat mijn cliënten dan ook vooral hun eigen oplossingen vinden.

Lees verder

Methodieken

Werkwijze

Mijn focus ligt altijd op het vlak van talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en positieve gezondheid. De persoon staat hierbij centraal. In gesprekken met mensen ga ik op zoek naar beweegredenen. Waarom doet men de dingen die ze doen? Gebeurt dit vanuit passie en geluk, of kost dit veel energie? En wat betekent dit voor de toekomst? Samen gaan we op zoek naar een persoonlijke en praktische oplossing die het beste bij iemand naar boven haalt.

CSR-methode

Voor de coaching bij stress en burn-out maak ik gebruik van de CSR-methode. Deze wetenschappelijk bewezen methode is een psychobiologische aanpak voor stressklachten en burn-out met focus op het gebied van lichaam, psyche en gedrag.

Als gecertificeerd CSR-coach®, verbonden aan het CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht, houd ik mijn kennis en vaardigheden scherp. Mijn coachkwaliteit wordt gewaarborgd door supervisie, evaluatie en bijscholing. Dit betekent dat je verzekerd bent van kwalitatieve coaching die echt helpt.

‘Uit je hoofd, in je lijf’

Ook ben ik aangesloten bij het platform ‘Uit je Hoofd, In je Lijf’ en maak ik gebruik van de ‘Aanpak van Stress’ methodiek. Deze methode biedt een praktische manier om anders met gedachten en gevoelens om te gaan. Dit bestaat uit een combinatie van persoonlijke coachgesprekken en oefenen in een online leeromgeving.

Video’s

Burn-out

Wil je weten hoe stressklachten en burn-out ontstaan?
In deze korte video wordt het helder uitgelegd: 

Wil je weten wat je moet doen als je (denkt dat je) een burn-out hebt?
Bekijk dan deze korte video: 

Kijk voor meer informatie op csrcentrum.nl.

Kosten

Wat zijn de kosten?

Afhankelijk van de vraag wordt de duur van de begeleiding en het aantal gesprekken afgesproken. Omdat ieder traject maatwerk is, zal ik voor de start van een traject een offerte opmaken.

Plan een afspraak

Neem contact op

Wil jij graag aan jezelf werken, signaleer je knelpunten bij een medewerker óf zijn er
binnenkort veranderingen op komst die van invloed kunnen zijn op (de balans van)
jouw werknemers? Vul het contactformulier in en dan zal ik zo snel mogelijk contact
opnemen.