Dienst

Curatieve Stress- en
burn-outcoaching

Is een medewerker uitgevallen als gevolg van stressklachten of zelfs een burn-out? Als erkend CSR-coach® begeleid ik deze medewerker bij het bewaken van de energiebalans voor, tijdens en na de re-integratie en om uitval in de toekomst te voorkomen.

Neem contact op

In het kort

Herstel en re-integratie

In mijn begeleiding focus ik op een zorgvuldig herstel van jouw medewerkers. Een effectieve aanpak kan het ziekteverzuim verkorten, omdat jouw medewerkers gericht ondersteund worden bij hun herstel. Bovendien, door nieuwe vaardigheden te leren om chronische stress te managen en grenzen te stellen, wordt een succesvolle terugkeer naar werk meer haalbaar. En, misschien wel het belangrijkste, de technieken die de werknemer aanleert helpen bij het verminderen van toekomstige terugval.  

Het welzijn van jouw medewerkers staat voorop en samen kunnen we werken aan het vergroten van de veerkracht en een soepele re-integratie.

Neem contact op

Aanpak

Het traject

Intake

Als jouw werknemer worstelt met langdurige stress of een burn-out, bied ik een persoonlijke CSR-coaching aan. Het is essentieel dat jouw teamlid zich snel weer energiek en veerkrachtig voelt, en daar zet ik me volledig voor in. Tijdens het intakegesprek gaan we op zoek naar een goede klik en vertrouwen zodat we de basis van het traject kunnen leggen.

Fysiek en psychologisch

Met zorg begeleid ik de werknemer stap voor stap door het herstel van fysieke klachten. Afhankelijk van de ernst van de burn-out en hoe men op de behandeling reageert, kan het traject enkele maanden tot een jaar duren. Aanvankelijk focussen we op fysiek herstel met rust en hersteltechnieken. Na dit fysieke herstel werken we aan psychologische veerkracht door gedragsverandering en praktische strategieën voor op de werkvloer. 

Duurzame re-integratie en evaluatie

Duurzaamheid van het herstel staat centraal; we bouwen vaardigheden op die jouw werknemer helpen om toekomstige stress te managen. Dit is cruciaal voor een succesvolle terugkeer naar werk en het voorkomen van terugval. Na terugkeer op de werkvloer blijft begeleiding doorgaan om terugval te vermijden. Tot slot reflecteren we samen aan het einde van het traject op de behaalde resultaten en hoe deze vast te houden.

Meer lezen over hoe ik mensen help herstellen van burn-out? 

Download het gratis e-book ‘In 3 fases herstellen van burn-out’.

https://www.csrcentrum.nl/wp-content/uploads/2023/10/Ebook-In-3-fases-herstellen-van-een-burn-out.pdf

Over mij

Anouk Bisschops

Na heel wat jaren werkzaam te zijn geweest als HR-professional in verschillende profit en non-profit organisaties, wilde ik graag mijn droom werkelijkheid laten worden: een eigen bedrijf gericht op coaching en ondersteuning van medewerkers. In 2020 ben ik hiermee gestart en het voelt geweldig! Zolang je doet waar je blij en gelukkig van wordt, heeft dit een positief effect op je gezondheid, vitaliteit en veerkracht. Graag wil ik ook jou helpen dit gevoel te kunnen realiseren!

Mijn belangrijkste eigenschappen als coach

Van mijn coachees krijg ik terug dat ze mij waarderen om mijn betrokkenheid, heldere communicatie en respectvolle empathische stijl van coaching. Vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid luister ik aandachtig en stel ik (kritische) vragen. Eigen regie vind ik erg belangrijk, ik laat mijn cliënten dan ook vooral hun eigen oplossingen vinden.

Lees verder

Methodieken

Werkwijze

Mijn focus ligt altijd op het vlak van talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en positieve gezondheid. De persoon staat hierbij centraal. In gesprekken met mensen ga ik op zoek naar beweegredenen. Waarom doet men de dingen die ze doen? Gebeurt dit vanuit passie en geluk, of kost dit veel energie? En wat betekent dit voor de toekomst? Samen gaan we op zoek naar een persoonlijke en praktische oplossing die het beste bij iemand naar boven haalt.

CSR-methode

Voor de coaching bij stress en burn-out maak ik gebruik van de CSR-methode. Deze wetenschappelijk bewezen methode is een psychobiologische aanpak voor stressklachten en burn-out met focus op het gebied van lichaam, psyche en gedrag.

Als gecertificeerd CSR-coach®, verbonden aan het CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht, houd ik mijn kennis en vaardigheden scherp. Mijn coachkwaliteit wordt gewaarborgd door supervisie, evaluatie en bijscholing. Dit betekent dat je verzekerd bent van kwalitatieve coaching die echt helpt.

‘Uit je hoofd, in je lijf’

Ook ben ik aangesloten bij het platform ‘Uit je Hoofd, In je Lijf’ en maak ik gebruik van de ‘Aanpak van Stress’ methodiek. Deze methode biedt een praktische manier om anders met gedachten en gevoelens om te gaan. Dit bestaat uit een combinatie van persoonlijke coachgesprekken en oefenen in een online leeromgeving.

Video’s

Burn-out

Wil je weten hoe stressklachten en burn-out ontstaan?
In deze korte video wordt het helder uitgelegd: 

Wil je weten wat je moet doen als je (denkt dat je) een burn-out hebt?
Bekijk dan deze korte video: 

Kijk voor meer informatie op csrcentrum.nl.

Kosten

Wat zijn de kosten?

Afhankelijk van de vraag wordt de duur van de begeleiding en het aantal gesprekken afgesproken. Omdat ieder traject maatwerk is, zal ik voor de start van een traject een offerte opmaken.

Plan een afspraak

Neem contact op

Wil jij graag aan jezelf werken, signaleer je knelpunten bij een medewerker óf zijn er
binnenkort veranderingen op komst die van invloed kunnen zijn op (de balans van)
jouw werknemers? Vul het contactformulier in en dan zal ik zo snel mogelijk contact
opnemen.