Dienst

bedrijfsmaatschappelijk werk

Kies voor professionele ondersteuning voor het welzijn van jouw werknemers, het bevorderen van een gezonde werkcultuur en het aanpakken van werkgerelateerde uitdagingen. Samen creëren we een positieve werksfeer, voorkomen we (langdurige) uitval.

Neem contact op

Verhoogde efficiëntie en effectiviteit

Een evenwichtige organisatie

Als organisatie heb je te maken met verschillende medewerkers en ieder mens heeft zijn eigen uitdagingen. Ze kunnen te maken krijgen met loopbaanvragen, persoonlijke problematiek of bijvoorbeeld een ongezonde werk-privébalans. Ook op de werkvloer kunnen veranderingen, conflicten of crisissituaties medewerkers ontwrichten. Dit alles kan leiden tot kostbaar verzuim. Door het inzetten van bedrijfsmaatschappelijk werk, werk je aan herstel van disbalans en het voorkomen van uitval om psychosociale redenen. Vitaliteit, veerkracht en inzetbaarheid staan hierbij centraal. Dit kan bereikt worden door persoonlijke begeleiding, preventieve interventies en het bieden van organisatieadvies.

Signaleer je knelpunten bij een medewerker óf zijn er binnenkort veranderingen op
komst die van invloed kunnen zijn op (de balans van) jouw werknemers? Neem dan
gerust contact op zodat we verschillende mogelijkheden kunnen bespreken.

Neem contact op

In het kort

De resultaten

Een verbeterd welzijn

Met het bieden van ondersteuning, bemiddeling bij problemen en het bevorderen van een gezonde balans.

Duurzame inzetbaarheid

Door verbeterde stresshantering, gezondheid en werkplezier.

Hogere productiviteit

Oplossen van problemen verlaagt stress wat leidt tot een verhoging van focus en output.

Verlaging van het ziekteverzuim

Door vroegtijdige stresspreventie en conflictoplossing

Een positieve werkcultuur

Door het bevorderen van een ondersteunende werkomgeving waar welzijn en respect centraal staat.

Verminderde verloopkosten

Met verbeterde werktevredenheid, verminderde uitval blijft kennis en ervaring binnen de organisatie behouden.

Aanpak

Hoe ziet het traject eruit?

Mijn prioriteit is ervoor te zorgen dat de medewerker zich weer beter gaat voelen. Ik begrijp dat het welzijn van jouw medewerkers voorop staat. Trajecten zijn meestal kortdurend en oplossingsgericht. Balansherstel van de medewerker is het doel om zo zijn of haar functioneren zowel binnen als buiten het werk te optimaliseren.

Persoonlijk plan van aanpak

Het traject begint met een intakegesprek, waarin de hulpvraag en de ondersteuningsdoelen van de werknemer duidelijk wordt geformuleerd. Het traject bestaat uit maximaal 5 vervolggesprekken. Als tijdens het traject blijkt dat bedrijfsmaatschappelijk werk niet de juiste ondersteuning biedt, kan er ook doorverwezen worden naar andere hulpverlening. Aan het einde van het traject volgt een eindrapportage.

Evaluatie

Regelmatige evaluaties zorgen ervoor dat we op de goede weg blijven en eventueel bijsturen waar dat nodig is. Aan het eind van het traject reflecteren we op de behaalde resultaten en bied ik advies voor toekomstige ondersteuning.

Over mij

Anouk Bisschops

Na heel wat jaren werkzaam te zijn geweest als HR-professional in verschillende profit- en non-profit organisaties, wilde ik graag mijn droom werkelijkheid laten worden: een eigen bedrijf gericht op coaching en ondersteuning van medewerkers. In 2020 ben ik hiermee gestart en het voelt geweldig! Zolang je doet waar je blij en gelukkig van wordt, heeft dit een positief effect op je gezondheid, vitaliteit en veerkracht. Graag help ik ook jou om dit gevoel te realiseren!

Mijn belangrijkste eigenschappen als coach

Van mijn coachees krijg ik terug dat ze mij waarderen om mijn betrokkenheid, heldere communicatie en respectvolle empathische stijl van coaching. Vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid luister ik aandachtig en stel ik (kritische) vragen. Eigen regie vind ik erg belangrijk, ik laat mijn cliënten dan ook vooral hun eigen oplossingen vinden.

Lees verder

Methodieken

Werkwijze

Mijn focus ligt altijd op het vlak van talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en positieve gezondheid. De persoon staat hierbij centraal. In gesprekken met mensen ga ik op zoek naar beweegredenen. Waarom doet men de dingen die ze doen? Gebeurt dit vanuit passie en geluk, of kost dit veel energie? En wat betekent dit voor de toekomst? Samen gaan we op zoek naar een persoonlijke en praktische oplossing dat het beste bij iemand naar boven haalt.

CSR-methode

Voor de coaching bij stress en burn-out maak ik gebruik van de CSR-methode. Deze wetenschappelijk bewezen methode is een psychobiologische aanpak voor stressklachten en burn-out met begeleiding op het gebied van lichaam, psyche en gedrag.

Als gecertificeerd CSR-coach®, verbonden aan het CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht, houd ik mijn kennis en vaardigheden scherp. Mijn coachkwaliteit wordt gewaarborgd door supervisie, evaluatie en bijscholing. Dit betekent dat je verzekerd bent van kwalitatieve coaching die echt helpt.

‘Uit je hoofd, in je lijf’

Ook ben ik aangesloten bij het platform ‘Uit je Hoofd, In je Lijf’ en maak ik gebruik van de ‘Aanpak van Stress’ methodiek. Deze methode biedt een praktische manier om anders met gedachten en gevoelens om te gaan.

Kosten

Wat zijn de kosten?

Afhankelijk van de vraag wordt de duur van de begeleiding en het aantal gesprekken afgesproken. Omdat ieder traject maatwerk is, zal ik voor de start van een traject een offerte opmaken.

Plan een afspraak

Neem contact op

Wil jij graag aan jezelf werken, signaleer je knelpunten bij een medewerker óf zijn er
binnenkort veranderingen op komst die van invloed kunnen zijn op (de balans van)
jouw werknemers? Vul het contactformulier in en dan zal ik zo snel mogelijk contact
opnemen.